S5 Corporate Response - шаблон joomla Книги
DVB-T2

La 1 noiembrie 2016, Î.S. „Radiocomunicaţii” sub patronatul Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a lansat în Republica Moldova Primul multiplex digital, care oferă acoperire naţională pentru 15 posturi de televiziune.

Multiplexul acoperă peste la 80% din populaţie, iar la moment include 8 programe TV care vor emite în semnal digital terestru, în urma semnării contractelor cu ÎS Radiocomunicaţii: TV Moldova1, Prime TV, TVR Moldova, Canal 2, Canal 3, Publica TV, N4, Accent TV.

Televiziunea digitală are ca plusuri recepţia în majoritatea zonelor ţării şi oferă o calitate net superioară a imaginii şi a sunetului faţă de televiziunea analogică.

 

Astfel, din 1 noiembrie populaţia poate recepţiona la nivel naţional programele TV în semnal digital terestru, utilizând antena decimetrică şi dispunând de un receptor DVB-T2 H.265 conectat la televizor.

Primul pachet TV în semnal digital terestru poate fi recepţionat pe următoarele canale:

Zona Canal Staţii de emisie
Edineţ 30 Edineţ
Mîndreştii Noi 22 Mîndreştii Noi, Drochia, Ungheni
Trifeşti 28 Trifeşti, Soroca
Străşeni 31 Străşeni, Ivancea, Chişinău, Hânceşti
Căuşeni 21 Căuşeni, Tighina
Cahul 36 Cahul, Cimişlia, Comrat, Baimaclia, Leova

Totodată, avansarea în procesul de tranziţie la televiziunea digitală terestră deschide noi oportunităţi pentru sectorul comunicaţiilor, cu impact benefic asupra calităţii serviciilor de care beneficiază cetăţenii.

În acelaşi timp, pentru a spori eficienţa tehnologiei digitale, Î.S. „Radiocomunicaţii” a început să testeze în regim de laborator noul standard de compresie a datelor video de tipul High Efficient Video Coding (HEVC). Utilizarea acestei tehnologii  va permite plasarea într-un multiplex până la 28 de sloturi/posturi TV, faţă de maxim 15 cu standardul actual. Respectiv, aceasta va contribui la utilizarea mai eficientă a spectrului de frecvenţă şi reducerea costurilor transmiterii semnalului per slot în cadrul multiplexului.

Acoperire DVB-T2 H.265

47° 0'32.81"N, 28°49'1.05"E

Informație

Dacă doriţi să vă abonaţi la serviciul de notificare prin email pentru a fi la curent cu ultimele articole postate pe site, vă rugăm să introduceţi Numele și adresa de email la care doriţi să primiţi notificările. Adresa Dvs. de email întotdeauna va rămâne privată şi nu va fi vândută sau furnizată nici unei alte terţe părţi.