S5 Corporate Response - шаблон joomla Книги
Noutăți

La 1 noiembrie 2016, Î.S. „Radiocomunicaţii” sub patronatul Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a lansat în Republica Moldova Primul multiplex digital, care oferă acoperire naţională pentru 15 posturi de televiziune.

Multiplexul acoperă peste la 80% din populaţie, iar la moment include 8 programe TV care vor emite în semnal digital terestru, în urma semnării contractelor cu ÎS Radiocomunicaţii: TV Moldova1, Prime TV, TVR Moldova, Canal 2, Canal 3, Publica TV, N4, Accent TV.

Televiziunea digitală are ca plusuri recepţia în majoritatea zonelor ţării şi oferă o calitate net superioară a imaginii şi a sunetului faţă de televiziunea analogică.

        În perioada 22-23 august 2016, Administraţia Î.S.„Radiocomunicaţii” a organizat un seminar de instruire, care a avut loc la complexul turistic „Vatra”, or. Vadul-lui-Vodă. La eveniment au participat angajaţi din cadrul tuturor subdiviziunilor Î.S.„Radiocomunicaţii” precum şi invitaţii speciali: domnul Vladimir Vornic – Şeful Direcţiei Politici în Domeniul Comunicaţiilor din cadrul Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor al R. Moldova şi domnul Ion Pîrgaru, Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Comunicaţii.
Scopul seminarului a fost atît instruirea tehnică a participanţilor, cît şi instruirea angajaţilor în domeniul Managementului Organizaţional şi al Leadership-ului.

Începând cu anul 2003, operatorii naţionali în domeniul broadcasting din Europa, inclusiv şi producătorii de echipamente de transmisie, desfăşoară anual Conferinţa Regională MBT (Annual Meeting of Regional Broadcasting Organizations and Transmitting Manufactories). Prima ediţie a Conferinţei Regionale MBT a avut loc în or. Scopje, Macedonia.

În premieră, MBT a fost organizat în Republica Moldova. Astfel, în perioada 11-13 mai 2016 Întreprinderea de Stat „Radiocomunicaţii” cu suportul Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor al Republicii Moldova a găzduit,  la Chişinău, elita comunităţii de afaceri regională la nivelul operatorilor, furnizorilor și producătorilor de echipamente de broadcasting. La cea de-a 14-a ediţie MBT 2016 Moldova, au participat  reprezentanţii instituţiei de reglementare locale (ANRCETI) şi reprezentanţii autorităţii de reglementare din ţara vecină, ANCOM Romania și mediului Academic, UTM.

Menționăm, că MBT în anul 2015, a fost organizat de către Centrul de radiodifuziune în oraşul Budva, Montenegro. În cadrul acestei conferinţe, Î.S. „Radiocomunicaţii” i-a fost înmânat trofeul transmisibil, în semn de recunoaştere a competențelor și realizărilor în domeniul televiziunii digitale terestre.

În acest an, la conferinţa desfășurată în oraşul Chişinău au participat circa 80 de participanţi din 11 țări, atât producători de echipamente cât şi operatori din domeniul difuzării programelor Radio şi TV.

Acoperire DVB-T2 H.265

47° 0'32.81"N, 28°49'1.05"E

Informație

Dacă doriţi să vă abonaţi la serviciul de notificare prin email pentru a fi la curent cu ultimele articole postate pe site, vă rugăm să introduceţi Numele și adresa de email la care doriţi să primiţi notificările. Adresa Dvs. de email întotdeauna va rămâne privată şi nu va fi vândută sau furnizată nici unei alte terţe părţi.